Κάντε τη σοκολάτα, μους!

Σοκολάτα! Την ονειρευόμαστε σαν μικροί και τη λαχταράμε σαν μεγάλοι. Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που δεν την τρώνε και ακόμα λιγότερα τα παιδιά που δεν κάνουν τα πάντα για να τη γευτούν. Κάντε τη μους και προσφέρετε απόλαυση στο μικρό του σπιτιού, αλλά και… στον μεγάλο!

Υλικά (για 8 ποτήρια του κρασιού)
300 γρ μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια
3 γρ ανάλατο βούτυρο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
3 κουταλιές πορτοκαλάδα (ή κονιάκ αν δεν δώσετε να φάνε τα παιδιά)
4 ασπράδια
5 κουταλιές ζάχαρη ψιλή
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Βάλτε την κουβερτούρα σε πυρίμαχο μπολ, τοποθετήστε το πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (να μην ακουμπάει το νερό στο μπολ) και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύτε μέχρι να λιώσει και αυτό, αλλά και να γίνει ένα με τη σοκολάτα.

Κατεβάστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το μίγμα για λίγα λεπτά να κρυώσει. Προσθέστε τα αβγά και το χυμό ή το κονιάκ και ανακατεύστε να ενωθούν. Προσοχή να μην είναι πολύ ζεστό το μίγμα και τα αυγά γίνουν ομελέτα!

Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε απαλά το 1/3 της μαρέγκας με το μίγμα της σοκολάτας για να αραιώσει και κατόπιν βάλτε και την υπόλοιπη, ανακατεύοντας απαλά και πάλι.

Τέλος χτυπήστε και την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και ενσωματώστε τη μέσα στη μους. Μοιράστε το μίγμα σε ποτήρια του κρασιού, σκεπάστε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες.

Μπορείτε αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί και φρούτα, όταν πλέον θα έχει κρυώσει καλά.

Καλή επιτυχία.